400 g võid
500 g suhkrut
75 ml piima
40 g maisitärklist
1 tl kaneeli
0,5 tl soola
0,5 tl tshillit
0,5 tl riivitud muskaatpähklit
2 sl värskelt pressitud ingverimahla
1 tl vanillsuhkrut
Soovi korral shokolaadi
Sega keedupotis (soovitavalt roostevaba või vask) kõik kuivained, välja arvataud mandlid ja shokolaad. Lisa piim ja võitükid. Aseta pott nõrgale tulele ja sega, kuni või on sulanud.
Vahepeal võid ettevalmistada vormi, kuhu segu valada. Hea on metallist kuumakindel vorm (nt ahjuplaat), mis tuleks vooderdada küpsetuspaberiga. Jälgi kindlasti, et ka paberi servad oleksid üleval ja moodustuks kauss, kust kuum segu välja ei voolaks.
Tõsta veidi kuumust ja aeg-ajalt segades lase segul korralikult keema hakata. Lase segu temperatuuril tõusta 110 kraadini, lisa mandlipuru ja kuumuta edasi, kuni suhkur hakkab karamellistuma, segu muutub paksemaks ja värvus tumedamaks. Kui temperatuur on tõusnud 150 kraadini, vala segu vormi ja aja ettevaatlikult laiali, et jääks võimalikult ühtlane kiht. Jäta tahenema ning seejärel hoia mõni tund külmkapis, siis saad lõigata sobiva kujuga kommid. Kui soovid, võid katta kommid shokolaadiga, aga võid jätta ka ilma selleta.
500 g suhkrut
75 ml piima
40 g maisitärklist
1 tl kaneeli
0,5 tl soola
0,5 tl tshillit
0,5 tl riivitud muskaatpähklit
2 sl värskelt pressitud ingverimahla
1 tl vanillsuhkrut
Soovi korral shokolaadi
Sega keedupotis (soovitavalt roostevaba või vask) kõik kuivained, välja arvataud mandlid ja shokolaad. Lisa piim ja võitükid. Aseta pott nõrgale tulele ja sega, kuni või on sulanud.
Vahepeal võid ettevalmistada vormi, kuhu segu valada. Hea on metallist kuumakindel vorm (nt ahjuplaat), mis tuleks vooderdada küpsetuspaberiga. Jälgi kindlasti, et ka paberi servad oleksid üleval ja moodustuks kauss, kust kuum segu välja ei voolaks.
Tõsta veidi kuumust ja aeg-ajalt segades lase segul korralikult keema hakata. Lase segu temperatuuril tõusta 110 kraadini, lisa mandlipuru ja kuumuta edasi, kuni suhkur hakkab karamellistuma, segu muutub paksemaks ja värvus tumedamaks. Kui temperatuur on tõusnud 150 kraadini, vala segu vormi ja aja ettevaatlikult laiali, et jääks võimalikult ühtlane kiht. Jäta tahenema ning seejärel hoia mõni tund külmkapis, siis saad lõigata sobiva kujuga kommid. Kui soovid, võid katta kommid shokolaadiga, aga võid jätta ka ilma selleta.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar