kolmapäev, 9. detsember 2009

Napoleoni kook

Kuna tegemist on suhteliselt töömahuka koogiga siis kasutan poest ostetud muretaigent :)

Magus muretaigen 800 gr.

Kreem:
180 g võid
1 l piima
4-5 muna
suhkrut(alla poole klaasi)
jahu 3spl.


Taignast rullida 5-6 erinevat kihti ja need küpsetada 200 kraadi juures 8-10 minutit.

Munad vahustada suhkruga ja lisada edasi vahustades jahu. Lase piim keema. Seejärel võta pott tulelt. Vala umbes pool klaasi kuuma piima munasegu sisse, pidevalt edasi vahustades. Muna-piimasegu valada ülejäänud piima sisse, samuti pidevalt vahustades, et muna tükki ei läheks. Kuumutada madalal kuumusel ning pidevalt segades kuni segu pakseneb. Kreem jahutada. Või vahustada eraldi ja lisada kreemile.

Laduda kihiti küpsetatud taignaplaat,kreem jne. Kihtide ladumise arvesta, et kõige peale jääks kreem ning ühe plaadi teed pudiks sõrmedega ja selle paned kõige peale.

Soovi korral võib vahele lisada hapukamat moosi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar