reede, 18. detsember 2009

Piparkoogirullid

Pärmitaigen:
150 gr võid

50 gr pärmi
3 dl piima
0,75 dl suhkrut
2 muna
10-11 dl jahu

Täidis:
100 g võid
200-300 g piparkoogitaigent


Sulata või. Hõõru pärm vähese suhkruga vedelaks. Lisa piim, suhkur, munad ja sulatatud või. Sega kuni pärm on lahustunud. Lisa jahu ja sõtku. Lase seista 15 min.

Jaga tainas kaheks võrdseks osaks ning rulli mõlemad nelinurkseks tükiks. Lahtirullitud taignale määri peale võid ja riivi jämeda riiviga peale piparkoogitainast (kui tainas on liiga pehme, pane see enne 10-15 minutiks sügavkülma). Keera rulli ja lõika juppideks. Lase veel kerkimiseks seista 1 tund.


Küpseta 225 kraadi juures umbes 10-15 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar