pühapäev, 6. detsember 2009

Pavlova a la Kairi :)

Üks minu populaarsemaid magustoite. Kõrvalseisjale tundub besee tegemine kohati keeruline ja tülikas aga tegelikult see nii pole. Samuti saab besee paar päeva varem valmis küpsetada ning samale päevale jääb vaid maasikate lõikumine ja kreemi valmistamine. Tõeliselt hea suvine magus amps. Serveerin maasikad ja kreemi eraldi nõudes, nii et külalised saavad ise endale meelepärase portsu tõsta. Nii ei ole hirmu, et kreem besee seistes pehmeks immutab vms.

Besee
6 munavalget
4 dl suhkrut
1 sl tärklist
1 tl valge veiniäädikat

Kreem
1 pk Flora vahustuvat vaniljekastet
125 g mascarpone juustu

Maasikad
500 g maasikaid
2 tl muscavado suhkrut
1 laimi riivitud koor

Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Lisa pidevalt vahustades paari supilusikatäie kaupa suhkur, kuni vaht on läikiv. Lõpuks vahusta hulka tärklis ja veiniäädikas.

Pane munavalgevaht tordipritsi ning pritsi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile umbes 8 cm läbimõõduga kettad. Pritsi neile ka kõrgem äär, et hiljem saaks "pesadesse" kreemi ja maasikaid panna. Küpseta ahjus 150 kraadi juures 10 minutit. Alanda temperatuur 100 kraadini ning küpseta veel 1 tund 20 minutit, kuni beseed on täiesti kuivad. Võta ahjust välja ja jäta restile jahtuma.

Lõika maasika neljaks ja sega muscavado suhkru ning riivitud laimikoorega.

Vahetult enne serveerimist vahusta vaniljekaste ja sega vahu hulka toasoe mascarpone juust. Soovitan hoida kreemi jäänõus vms. Muidu kipub kreem vedelaks minema.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar