pühapäev, 6. detsember 2009

Lehmakommikook

Põhi

160 gr küpsiseid (kondenspiimamaitselised)
90 gr võid
100 gr lehmakommi

Täidis
200 gr lehmakommi
400 gr toorjuustu
4 dl vahukoort
400 gr kohupiima
1 sl vanillsuhkurt
1 dl suhkur
5 tk zhelatiinilehed
5 sl vett

Kaste
150 gr lehmakommi või iiriseid
2 dl vahukoort

Valmistusaeg:
20 minutit + 4 tundi külmas

Purusta küpsised ja lehmakommid köögikombainis. Lisa sulatatud või ja suru küpsetuspaberiga kaetud 24- 26 cm lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Pane täidise valmistamise ajaks külma.

Vahusta koor ja jäta ootele. Pane želatiinilehed likku 5-10 minutiks. Tükelda samal ajal lehmakommid. Kuumuta vesi keemiseni. Pigista lehed veest kuivaks ja tõsta keeva vette, sega lahustumiseni ja jäta mõneks minutiks jahtuma. Vahusta toasoe toorjuust suhkru ja vanillisuhkruga,Vahusta juurde kohupiimapasta ja lõpuks ka vahustatud koor. Sega hulka kommitükid ja pidevalt segades niristades jahtunud želatiin, kummuta kiirelt vormi. Pane neljaks tunniks kuni üleöö külma.

Kastme valmistamiseks pliidil nõrgal kuumusel sulata kommid koores. Kui kaste jääb liiga paks, võid lisada piima.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar