kolmapäev, 9. detsember 2009

Suitsukala pirukad

Tainas:
7-8 dl nisujahu
1 tl soola
2 tl küpsetuspulbrit
300 g võid
1 dl vett

Täidis:
1 dl pudruriisi (toorest siis :P )
6 dl vett (riisi keetmiseks)
400 - 500 g suitsuräimi (mina kasutasin suitsututatud hõbeheiki kuna räimi polnud kaubandusest lihtsalt saada...)
2 keedumuna
1 dl kohvikoort
tilli
soola
pipart

Sega jahusse küpsetuspulber ja näpi pehme võiga läbi. Lisa sool ja vesi ning hõõru ühtlaseks. Lase külmkapis pool tundi seista. Rulli tainas õhukeseks, umbes 5 mm paksuseks, keera kolmeks kokku. Lase veel pool tundi kuni tund aega külmas seista.
Keeda riis pehmeks. Puhasta kala ja tükelda liha. Lisa keedetud riis, hakitud munad, koor ja maitseained.

Rulli tainas 2-3 mm paksuseks. Lõika 8-10 cm kettad, pane igale umbes 1 sl täidist, niisuta ääred veega ja keera kokku nin suru tihedalt kinni. Määri pealt munaga ja küpseta 225-kraadises ahjus 10-15 minutit.

*** Kokkuvõtteks võib öelda, et tainas oli väga hea ja mure. Sisu jäi natuke kuivaks, võib-olla sellepärast, et originaalretseptis oli pirukasse mõeldud ka seened, kuid kuna mina šampinjone ei söö siis need jäid ära... Järgmisel korral proovin täidisesse lisada toorjuustu vms. :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar