pühapäev, 14. veebruar 2010

Pohlaleib

Alustan uue alarubriigiga. Inspiratsiooni sai Pere ja Kodu veebruarikuu Pereköögi Koduleiva erinumbrist :)
Kui nüüd päris aus olla siis minu jaoks tuli see leib välja liiga kuiv aga selle põhjuseks võib vabalt olla üle küpsetamine. Kuna kasutasin küpsetamiseks mitte keeksivormi nagu retseptis soovitatud oli vaid lahtikäivat koogivormi siis kartsin, et leib jääb keskelt toores.

Retsepti koostisosad on igatahes väga isuäratavad :) Küpsetist ennast on aga ääretult lihtne teha.

3,5 dl jämedat rukkijahu
3,5 dl nisujahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
1,5 tl söögisoodat
1 tl soola
1 dl linaseemneid
1 dl rosinaid
1 dl päevalilleseemneid
1 dl täistera-rukkihelbeid
1 dl värskeid või külmutatud pohli või pohlamoosi
0,5 dl tumedat siirupit
3,5 dl hapupiima
2 muna

Sega ühes kausis kõik kuivad ained, teises toasoe hapupiim, siirup ja muna. Ühenda omavahel mõlema kausis sisud ning sega ühtlaseks tainaks. Tõsta ühte suurde või kahte väiksemasse piklikku võitatud keeksivormi (või vormi pätsideks). Küpseta ahjus 175 kraadi juures 40-50 minutit, kuni leib on küps. Lase restil rätiku all jahtuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar