kolmapäev, 24. veebruar 2010

Laimikook beseega

Olen seda kooki kunagi ammu ka teinud. Seekordne retsept tuli Toidutarest ja on originaalis tehtud sidrunist ja laimist. Muutsin seda pisut oma koduste ainete põhjal :). Ühte pean ütlema, et maisitärklist sai kindlasti liiga palju... Kreem tuli liiga kummine ja natukene kõrvalmaitset andis tärklis ka. Siiski läheb see kook kindlasti kordamisele aga siis juba küpsisepõhjal ja veel mõningate muudatustega ;)

Seekordne retsept siis selline

PŌHI:
125 g vōid
2½ dl jahu
½ dl tuhksuhkrut
1 sl vett

TÄIDIS:
3 dl vett
1½ dl suhkrut
1 dl maisitärklist
2 laimimahl ja riivitud koor
4 munakollast
1 dl piima
1 dl 20% hapukoort

KATE:
4 munavalget
1½ dl suhkrut

Valmistamine
1. Sega tainas ja pane 23 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi, lase tainal külmas u 30 minutit seista. Kuumuta ahi 175 kraadini ja küpseta põhja ahjus umbes 15 minutit.

2. Täidise valmistamiseks sega vesi, suhkur ja maisitärklis ning sidruni- ja laimimahl ning riivitud koor. Keeda veidi tasasel tulel samaegselt segades. Võta pott tulelt ja lisa ükshaaval munad, igakord korralikult segades. Lisa piim ja hapukoor.
3. Vala sidrunikreem tainale ning küpseta 150 kraadi juures u 30 minutit ehk kuni sidrunikreem on valmis. (st, kuni kreem on nii läbiküpsenud, et seda on võimalik lõigata.)

4. KATE: Vahusta munavalged tugevaks vahuks, suhkur lisa järk-järgult vahustamise ajal. Pritsi tordipritsist või määri vahustatud munavalge küpsetatud sidrunikoogile.

5. Küpseta veel 175 kraadi juures u 8 minutit.

6. Keera kuumus kinni ja lase koogil jahtuda ahjus.

Serveeri jahtunult!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar