reede, 19. veebruar 2010

Keerusaiad

Miia palus mul jälle teha kaneelisaiu ja kuna hiljuti sai soetatud 100 rooga sarjast järjekordne kokaraamat "Väike saiaraamat" siis oli paras aeg proovida ka mõnda retsepti sealt. Välja valituks said siis keerusaiad.

Retsept järgmine:

Tainas
50 g toasooja pärmi
3dl käesooja piima
150 g toasooja võid
1 dl suhkrut
0,5 tl soola
1 muna
10 dl nisujahu

Täidis
200 g martsipanimassi
2,5 sl vanillikreemipulbrit (nt. Ekströms)
2 dl piima
1 tl vanillsuhkrut

Hõõru pärm vähese soola ja suhkruga vedelaks. Sega juurde piim. Lisa või, ülejäänud suhkur, sool, muna ning enamik jahust, sõtku ühtlaseks tainaks. Kata rätikuga ja lase kerkida 40 minutit.

Täidise valmistamiseks sega martsipan, vanillikreemipulber, piim ja suhkur köögikombainis.

Jaga tainas kaheks võrdseks osaks ning rulli üks neist umbes 30 x 50 cm suuruseks nelinurgaks. Määri 1/2 täidisest poolele plaadile tõsta teine pool peale. Lõika 10 cm pikkusteks ja 0,5 cm laiusteks ribadeks, keera keerdu ja keerud omakorda sõlme.

Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, sõlmimiskoht allpool. Toimi samuti teise tainapoolega. Lase kerkida räti all 30 minutit.

Küpseta 200 kraadises ahjus 15 minutit või kuni saiad on küpsed.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar