laupäev, 13. veebruar 2010

Luksuslik šokolaadikook

Meie sõbrapäeva ja issi hilinenud sünnipäevakook. Väga, väga rammus kook ja rummiessents andis päris tugeva maitse. Üle ühe tüki väga süüa ei jaksa ka kõige suuremad maiasmokad :)

Põhi:
85 gr sulavõid
14 (šokolaadiga) digestiivküpsist

Kate:
900 gr maitsestamata toorjuustu
200 gr suhkrut
4 sl kakaod
2 tl vanillsuhkrut
3 sl šokolaadilikööri (likööri mul võtta polnud, kasutasin rummiessentsi)
3 suurt muna
2,8 dl hapukoort
100 gr tumedat šokolaadi
2-3 sl piima
2,8 dl vahukoort

Kuumuta ahi 180 kraadini. Kata 24-25 cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga. Sega kuum või ja purustatud küpsised ning suru tihedalt vormi põhja. Küpseta 10 minutit.

Tõsta ahjukuumus 240 kraadini. Vahusta toorjuust ja suhkur kreemjaks ning sõelu hulka kakao, lisa vanillsuhkur, liköör, munad, hapukoor ja pool sulatatud šokolaadist. Ülejäänud šokolaadile lisa hulka piima, et tekiks kaste. Jäta kaunistamiseni ootele.

Määri koogivormi ääred võiga ja vala juustusegu vormi. Küpseta 10 minutit, siis vähenda kuumus 110 kraadini ja küpseta 25-30 minutit. Täidis võib keskelt veidi võdiseda. Keera kuumus kinni, ava ahjuuks ja lase nii koogil 2 tundi jahtuda. Kui võtad koogi kohe ahjust välja, hakkab see pealt pragunema. Tõsta kook serveerimiseni jahedasse.

Kaunistamiseks eemalda kook ettevaatlikult vormist. Vahusta 35% koor ja tõsta kaunilt koogile. Nirista peale šokolaadikaste. Tee puutikuga koogi pinnale triipe.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar