teisipäev, 9. veebruar 2010

Martsipanised kaneelirullid


Hästi pehmed ja karamellised rullid :) Sellest kogusest tuleb umbes 15 tk.

Tainas:
25 gr toasooja pärmi
100 gr võid
2,5 dl piima
1 muna
0,75 tl soola
1 dl suhkrut
8 dl nisujahu

Täidis:
100 gr toasooja võid
0,5 dl demerara suhkrut
1 sl kaneeli
100 gr martsipanimassi

Sulata kastrulis või, vala hulka piim ja kuumuta käesoojaks. Hõõru pärm vähese suhkru ja soolaga vedelaks, lisa käesoe või-piimasegu. Sega hulka ülejäänud sool ja suhkur, muna ja enamik jahust. Sõtku tainast seni kuni see lööb kausi servade küljest lahti. Lase soojas kohas räti all kerkida, 30-40 minutit.

Samal ajal valmista täidis. Selleks sega või, suhkur, kaneel ja tükeldatud martsipan köögikombainis kreemjaks massiks.

Puista lauale pisut jahu, tõsta sinna tainas ja sõtku õhumullid välja. Rulli tainas 30 x 60 cm suuruseks nelinurgaks. Määri täidis taignaplaadile ning keera plaat tihedalt rulli. Lõika rull 3-4 cm paksusteks viiludeks. Tõsta tükid ahjuplaadile, kata rätiga ja lase veel 15 minutit kerkida. Määri saiad lahtiklopitud munaga. Küpseta ahjus 225 kraadises ahjus 15-20 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar