reede, 21. juuli 2017

Suitsulõherisoto mascarpone ja sidruniga

Üks mõnus risoto retsept. Retsepti originaal nami-nami.ee'st ja mugandustega www.bbcgoodfood.com'st. 

1 peenelt hakitud sibul
2 sl õli
350 g risotoriisi
1 peenelt hakitud küüslauguküüs
1.5 l kuuma aedviljapuljongit
170 g suitsulõhet (sobib nii külm- kui ka kuumsuitsulõhe) 
100 g mascarpone toorjuustu
natuke sidruni riivitud koort ja mahla
musta pipart

Prae sibulat kuumas õlis umbes 5 minutit. Lisa riis ja küüslauk ning prae veel 2 minutit, pidevalt segades. Lisa 1/3 puljongist ning keeda tasasel tulel 15 minutit, aeg-ajalt segades, kuni puljong on imendunud. Kuna mul endal pujlongit polnud kodus võtta siis kasutasin FoodStudio suurepärast aedviljapuljongit.
Lisa pool ülejäänud puljongist ja kuumuta, jälle aeg-ajalt segades, kuni puljong on imendunud. Liusa ülejäänud puljong, sega ja hauta, kuni risoto on küps (riis peaks olema al dente) ja kreemjas.
Tõsta pott tulelt, sega juurde tükeldatud suitsulõhe, mascarponeja riivitud sidrunikoor. Maitsesta musta pipraga (soola ära lisa, sest suitsulõhe on juba soolane). Lase 5 minutit seista, siis maitsesta vajadusel sidrunimahlaga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar