reede, 21. juuli 2017

Biskviitkattega rabarberikook liivataignapõhjal

Ja nüüd ka üks klassikaline rabarberikoogi retsept.

Liivatainas:
150 g toasooja võid
100 g peeneteralist suhkrut
muna
250 g nisujahu
0.25 tl soola
0.5 tl küpsetuspulbrit
Või tee sohki:
500 g valmis liiva- või muretainast
Täidis:
500 g rabarbrit
85-175 g suhkrut (1-2 dl)
Biskviitkate:
6 suurt muna
6 sl suhkrut
6 sl nisujahu

Valmista esmalt liivatainas. Kui Sul on köögikombain, siis pane kõik ained köögikombaini ning sega ühtlaseks. (Kui köögikombaini ei ole, siis vahusta toasoe või suhkruga, sega juurde muna ja alles seejärel sõelu juurde omavahel segatud kuivained.) Suru tainas pätsiks ning pane 30 minutiks külmkappi tahenema.
Siis rulli kergelt jahusel laual ahjuplaadi suuruseks ning tõsta koos küpsetuspaberiga ahjuplaadile. Küpseta 175-kraadises ahjus 10 minutit, kuni põhi on kergelt jumekas.
Haki rabarbrid ning sega suhkruga. Puista liivatainapõhjale.
Biskviitkatte jaoks vahusta munad suhkruga hästi tugevaks, kohevaks ja heledaks vahuks. Sõelu juurde jahu ning sega ettevaatlikult ühtlaseks. Kalla koogile.
Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 40 minutit, kuni kook on läbi küpsenud ja biskviit pealt kaunilt kuldne.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar