reede, 21. juuli 2017

Krõbedad suupisted õhukese lavashi ja juustuga

Sattusin ühe eriti mõnusa retsepti peale Ise tehtud. Hästi tehtud. blogis.
Tõsiselt lihtne ja maitsev retsept õhtuseks ampsuks.

Krõbedad juustuampsud ürdikastmega
4-6-le
1 õhuke lavašš
200 g suluguni või brõnsa juustu (saadaval Balti jaama turul)
õli ja võid praadimiseks


Ürdikaste:
paar peotäit värsket koriandrit
peotäis rohelist sibulat
peotäis värsket münti
2–3 sl laimimahla või valge veini
äädikat
1 tl soola
1 tl suhkrut
värskelt jahvatatud musta pipart


Ürdikastme valmistamise jaoks haki ürdid ja pane kõik koostisained purustajasse koos pipra, soola, äädika ja laimimahlaga. Töötle ühtlaseks massiks.

Tükelda lavašš umbes 15×15 cm ruutudeks. Lõika juust sõrmesuurusteks tükkideks. Aseta juustutükk diagonaalselt lavaši nurka, keera alumine osa juustule peale, sinna peale keera küljed ja rulli diagonaalselt kokku. Kuumuta pannil õli ning prae mõlemalt poolt krõbedaks ja kuldseks. 

Serveeri kohe koos ürdikastmega.
Kastmeks sobib väga hästi ka näiteks adžika.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar