laupäev, 25. detsember 2010

Seapraad kaelakarbonaadist

Minu esimene katsetus seapraadi teha õnnestus täielikult!

2,5 kg. seakaelakarbonaadi

Praadisin kuumal pannil karbonaadi kõikidest külgedest pruuniks (Jamie Oliveri õpetus, et liha mahlasid kinni hoiaks kui ahju panna.). Panin liha küpsetuskotti ja lisasin maitseained. Soojendasin ahju 175 kraadini ja lihatermomeetri kraadideks panin 84 kraadi.

Kui liha oli vastava temperatuuri saavutanud, lõikasin küpsetuskoti pealt katki ja tõstsin ahju tempretauuri 210 kraadini, et liha pealt krõbedaks saaks. Küpsetasin veel 15 minutit. Siis võtsin prae ahjust välja ja lasin tal veel 30 minutit fooliumi all puhata.

Liha tuli väga mahlane ja pehme!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar