teisipäev, 7. detsember 2010

Kringel kirsside ja sidrunitoorjuustu täidisega

Väga hea ja mahlane kringel. Külalised ainult sõid ja mõmisesid :)

Tainas:
40 gr toasooja pärmi
150 gr võid
3,75 dl piima
2 muna
1 tl soola
1,5 dl suhkrut
12 dl nisujahu

Täidis:
200 gr toasooja maitsestamata toorjuustu
1 sidruni riivitud koor
3 sl sidrunimahla
1 dl suhkrut

1 pakk kuivatatud kirsse

Sulata kastrulis või, vala hulka piim ja kuumuta käesoojaks. Hõõru pärm vähese suhkru ja soolaga vedelaks, lisa käesoe või-piimasegu. Sega hulka ülejäänud sool ja suhkur, muna ja enamik jahust. Sõtku tainast seni kuni see lööb kausi servade küljest lahti. Lase soojas kohas räti all kerkida, 30-40 minutit.


Täidiseks sega omavahel ühtlaseks toorjuust, sidruni koor, sidrunimahl ja suhkur.
 
Rulli tainas piklikuks ja poolita. Määri mõlemale poolel sidrunikreem ja puista leotatud kuivatatud kirsse. Rulli mülemad taigna pooled kokku ja keera palmikuks. Lase veidi aega rätiga kaetult kerkida ning määri pealt munaga. Peale võib puistata purustatud sarapuupähkleid.
 
Küpseta ahjus 250 kraadi juures 10 minutit ja seejärel veel 175 kraadi juures 45 minutit. Pane küpsemise ajaks ahju alumisele siinile pann veega. Kui kringel liiga pruuniks kipub minema, kata see fooliumiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar