reede, 17. detsember 2010

Krõbedad "apelsinised" piparkoogid

Kellel on soov vürtsikamate piparkookide järele neil soovitan rohkem maitseained lisada. See retsept on neile, kellel väga vürtsikad piparkoogid ei meeldi.

Siirup:
300 g suhkrut
1/2 l vett
1 kg suhkrut


300 g suhkrut sulatada pruunistumiseni, lisada kuum vesi (ettevaatust, võib pritsida). Segada, kuni suhkrukaramell vees lahustunud, lisada 1 kg suhkrut ja keeta parajalt paks siirup. Sellest kogusest saab umbes 1,7 kg siirupit.

Taigen:
2 pakki Santa Maria piparkoogimaitseainet või omal valikul maitseaineid, näiteks:
3 tl nelki
1 1/2 tl kardemoni
3 tl kaneeli

2-3 apelsini koor
500 g võid
300 g hapukoort
6 munakollast
1/2 tl soola
4 tl soodat
2 tl sidrunhapet
2 kg jahu


Kuumale siirupile lisada maitseained ja riivitud apelsinikoor, kloppida ühtlaseks ja veidi jahutada, siis lisada tükeldatud või ja segada ühtlaseks. Nüüd lisada hapukoor, munakollased ja sool, segada ühtlaseks massiks. 1/2 kg jahu hulka segada sooda ja sidrunhape, sõeluda jahu taignasse, lõpuks lisada ülejäänud jahu.
Sellest kogusest saab umbes 4,5 kg taigent.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar