esmaspäev, 20. detsember 2010

Martsipani-pähklimaius

Ma olen neid komme paar jõulu tagasi teinud ja mulle see kooslus väga meeldib. Tegemine on aega nõudev aga tulemus mõnus. Nagu Shokolaadiraamat ütleb: "Maiustuse sees on meeldiv üllatus - pähklit katab magus martsipan. Tegu oleks justkui kolmekihilise üllatusega."

100 g röstitud ja kooritud metsapähkleid
250 g martsipani
200 g tumedat šokolaadi (näiteks Fazeri ekstratume Blockšokolaad)

Kaunistamiseks:
50 g valget šokolaadi

Vormi iga pähkli ümber martsipan ja veereta käte vahel ümmarguseks. Sulata tume šokolaad pliidil nõrgal kuumusel ja kasta martsipanipallid ükshaaval šokolaadi  sisse. Pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tõsta veerand tunniks külmkappi. Sulata valge šokolaad ja kaunista sellega maiustused. Kaunistamiseks suru sulatatud valge šokolaad läbi kondiitrikoti peenikese otsa või kasuta selleks äralõigatud otsaga kilekotti. Tõsta maiustused veel viieks minutiks külmkappi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar