kolmapäev, 6. juuli 2011

Rabarberi-hapukoorekook

Mõnusalt mahlase täidisega rabarberikook.

Muretainas:
5 dl jahu
1,5 dl tuhksuhkrut
Näpuotsatäis soola
180 gr külma võid
1 munakollane
1 sl külma vett

Täidis:
300 gr rabarberit
4 muna
1,5 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
3 dl hapukoort

Sega omavahel jahu, tuhksuhkur ja sool. Lisa või ja näpi purutaoliseks massiks. Sega munakollane ja vesi ning vala purusegusse. Töötle ühtlaseks tainaks. Suru tainas lahtkäiva (26 cm) pirukavormi põhja ja servadesse, tee kahvliga täkked sisse. Hoia sügavkülmas 10 minutit. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.
Täidise jaoks haki rabarber ja lao põhjale. Sega munad, suhkur ja hapukoor. Vala peale ja küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar