kolmapäev, 6. juuli 2011

Kook vabariigi auks

Retsept on pärit Toidutare.ee'st.
Soovitan soojalt! Parim küpsetatud juustukook, mida mina saanud olen :)

8 tk Digestive küpsis
50 gr või (sulatatud)
400 gr toorjuust
1 dl suhkur
1 tk muna
2 tk munakollane
300 gr hapukoor
2 spl suhkur
100 gr tume šokolaad
1 dl vahukoor

  1. Purusta küpsised pulbriks ja sega sulatatud võiga. Suru see 20x20 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Pane ootele.
  2. Sega toorjuust 1 dl suhkru, 2 munakollase ja 1 terve munaga. Vala täidis küpsistest koogipõhjale ja aseta 165-kraadisesse ahju (kuhu on asetatud ka veevann niiskuse hoidmiseks) 30 minutiks küpsema.
  3. Sega hapukoor 2 spl suhkruga ja kalla see küpsenud täidisele, pane kook veel 7 minutiks ahju, kuniks hapukoorekiht on hüübinud.
  4. Jahuta kooki esmalt ahjus, lülitades ahi välja ja jättes ukse veidi paokile. Edasi jahuta kooki toatemperatuuril.
  5. Glasuuriks kuumuta pliidil koor keemiseni, tõsta tulelt ja lisa šokolaad. Sega kuniks šokolaad on sulanud ja segu ühtlane. Kalla koogile ja silu noaga pealt ühtlaseks. Aseta jahedasse tahenema.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar