kolmapäev, 6. juuli 2011

Kati juustukringel

See on supermõnus retsept!!! Oluline on jälgida, et jahu liiga palju ei paneks ja, et ahjus üle ei küpsetaks :)

Hõõrun 25 gr pärmi 4 -5 spl suhkruga vedelaks, lisan 250 ml (umbes üks klaasitäis) kastrulis soojendatud käesooja piima (pigem jahedam kui kuumem), segan 250ml jahu hulka ja panen selle vedela taina toidukilega kaetuna sooja kohta 20 minutiks kerkima.

Lisa 20 minutit kerkinud vedelale tainale 100 - 150 gr riivitud juustu (koos ühe toasooja muna, 50 gr sulatatud või, 50 ml õli, 300-400 ml jahu ja 1,5 tl soolaga). Sega kuni tainas palliks muutub, kui ei muutu, siis lisa vähehaaval jahu juurde ja jäta toidukilega kaetuna sooja kohta kerkima. Taigen kerkib koos juustuga. Kerkimine võtab aega umbes tund.

Peale kerkimist rulli taigen neljakandiliseks või piklikuks (pane jahu rullile ja lauale kui rullid, kui tainas külge jääb, riputa jahu sellesse kohta), lõika kolmeks, määri korralikult pehme võiga kokku, riputa riivitud juustu peale (juustu pane ca 100 gr (kolmele tükile kokku) ja juust võiks olla vähemalt 25% rasvasisaldusega)
Rulli taigen iga tüki pikemast otsast kokku (nagu kaneelirullidega tehakse) ja punu neist kolmest pats ja vajuta otstest pats kinni.
Tõsta stritsel ettevaatlikult (ma kasutan pannilabidat abiks) küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lased kerkida 10 minutit
Pane 185 - 190 kraadisesse eelsoojendatud ahju ja küpsetad kuni võtab kollase tooni (ca 15 minutit küpseb)

Eriti hõrguks teeb strisli kui määrid minut enne ahjust väljavõtmist stritslile võid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar