kolmapäev, 6. juuli 2011

Biskviittort maasikate ja rabarberitega

Retsept on pärit 100 rooga sarjast Rabarberikoogid ja -magustoidud. Mina kasutasin biskviitpõhjana poest ostetut aga ise valmistamisel on retsept allpool.

Põhi:
5 muna
2 dl sukhurt
2 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
4 dl vahukoort
200 gr maitsestamata toorjuustu
0,5 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
200 gr maasikaid
5 dl kiiret rabarberimoosi

Kaunistuseks:
1 pakk vahukoort
Maasikaid

Mikserda munad suhkruga kõvaks vahuks ja sega hulka küpsetuspulbriga segatud jahu. Vala tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse võitatud koogivormi. Küpseta 200 kraadi juures 15-20 minutit, kuni põhi on läbi küpsenud ja kuldpruun. Lase jahtuda ning lõika kolmeks kihiks.

Kiirrabarberimoos
500 gr (1 l) rabarberitükke
2 dl valget või pruuni fariinsuhkrut

Pane väikesed rabarberitükid koos suhkruga paksupõhjalisse keedunõusse. Aja väikesel kuumusel aeglaselt keema ning hauta segades 5 minutit. Kiulisemat rabarberit hauta kauem. Lase jahtuda ja kasuta koogil.

Täidise tegemiseks vahusta toasoe toorjuust tavalise ja vanillsuhkruga. Mikserda teises nõus vahukoor ning sega kokku toorjuustuvahuga.

Torti kokku pannes tõsta serveerimisalusele esimene biskviitpõhi. Määri peale kiht rabarberimoosi ja lao viilutatud maasikad, kata poole toorjuustutäidisega. Pane teine biskviitpõhi ning sellele rabarberimoos, ülejäänud maasikaviilud ja täidis. Tõsta peale kolmas põhi ja määri rabarberimoosiga. Kata toidukilega ja lase võimalusel järgmise päevani külmas seista. Vahetult enne serveerimist kaunista tort pealt vahukoore ja maasikatega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar