teisipäev, 25. mai 2010

Rabarberi-pisarakook


Tainas:
200 gr võid
5 dl nisujahu
1 dl suhkrut
näpuotsatäis soola
1 spl vett

Rabarberikate:
400 gr rabarbereid
3 sl fariinsuhkrut

Munavalgekate:
3 munavalget
1,5 dl suhkrut

Haki või, jahu ja suhkur ühtlaseks purutaoliseks tainaks ja lisa vesi. Pane tainas tunniks külma. Rulli tainas õhukeseks plaadiks ja tõsta taignarulli peal küpsetuspaberiga kaetud plaadile.

Koori ja puhasta rabarberid. lõika õhukesteks viiludeks. Sega suhkruga.Vala rabarberid taignale ja küpseta 200 kraadi juures 25 minutit. Samal ajal vahusta munavalged suhkruga kõvaks vahuks, määri eelküpsenud koogipõhjale. Küpseta veel 10 minutit, kuni helekollase värvuseni.

3 kommentaari:

  1. Oh, tuttava koogi pilt :) See on minu sellekevadine avastus, mida olen juba mitu korda teinud - super kook!!! Ei jõua ära kiita... :)

    VastaKustuta
  2. Panen retsepti ka kohe varsti välja :D Kuigi ma pean ütlema, et kohati on need avaldatud retseptid ikka.... Ma ei tea kust kohast võetud või kelle kirjutatud.

    VastaKustuta
  3. Ülihea kook! Ainult kiidusõnad!

    VastaKustuta