esmaspäev, 7. juuni 2010

Pähkli-beseetort sidrunikreemiga


Põhi:
150 gr võid
1 dl suhkrut
3 munakollast
2 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl piima

Munavalgekate:
3 munavalget
1,5 dl suhkrut
100 gr purustatud mandleid või pähkleid

Sidrunikreem:
4 munakollast
0,5 dl suhkrut
2 sl sidrunimahla
1 sidruni riivitud koor
50 gr võid
2 dl vahukoort

Vahusta toasoe või suhkruga, sega hulka munakollased. Ühenda omavahel kuivained ja sega vaheldumisi piimaga tainasse. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vahusta munavalged suhkruga, sega hulka purustatud pähklid või mandlid. Kata tainas saadud vahuga. Küpseta alumisel siinil 175 kraadi juures 25-30 minutit ja lase jahtuda.

Kreemiks sega paksupõhjalises kastrulis munakollased, või, suhkur, sidrunimahl ja -koor. Kuumuta segades, kuni kreem pakseneb (10 minutit). Lase jahtuda ja sega vahustatud koorega Lõika põhi pooleks ning tüsta üks pool serveerimisalusele. Kata kreemiga ja pane peale teine põhjapool.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar