esmaspäev, 7. juuni 2010
Pähkli-beseetort sidrunikreemiga
Põhi:
150 gr võid
1 dl suhkrut
3 munakollast
2 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl piima
Munavalgekate:
3 munavalget
1,5 dl suhkrut
100 gr purustatud mandleid või pähkleid
Sidrunikreem:
4 munakollast
0,5 dl suhkrut
2 sl sidrunimahla
1 sidruni riivitud koor
50 gr võid
2 dl vahukoort
Vahusta toasoe või suhkruga, sega hulka munakollased. Ühenda omavahel kuivained ja sega vaheldumisi piimaga tainasse. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vahusta munavalged suhkruga, sega hulka purustatud pähklid või mandlid. Kata tainas saadud vahuga. Küpseta alumisel siinil 175 kraadi juures 25-30 minutit ja lase jahtuda.
Kreemiks sega paksupõhjalises kastrulis munakollased, või, suhkur, sidrunimahl ja -koor. Kuumuta segades, kuni kreem pakseneb (10 minutit). Lase jahtuda ja sega vahustatud koorega Lõika põhi pooleks ning tüsta üks pool serveerimisalusele. Kata kreemiga ja pane peale teine põhjapool.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar