esmaspäev, 7. juuni 2010

Maasikakreemi ja biskviitpõhjaga tort Markuse 2 sünnipäevaks


Need tordid tegin Markusele 2 sünnipäevaks. Minu peaaegu, et esimene katsetud biskviitpõhjalise tordiga :)
Retseptis toodud kogused on mõeldud ühele tordile.


 
Biskviitpõhi:
4 muna
2 dl suhkrut
1 dl keevat vett
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
Sega jahu küpsetuspulbriga. Vahusta munad ja suhkur. Kui vaht on juba tugev, nirista vähehaaval, samal ajal vahustamist järkates hulka keev vesi. Lõpuks sõelu õrnalt juurde jahu. Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud vormi (mul oli kandiline 35x25 cm vorm ) ja küpseta 200-kraadise ahju allosas 25-30 minutit. Jahtunud põhi lõika suure sakilise noaga kaheks kihiks.

Täidis:
250 gr mascarpone juustu
300 gr vaniljekohupiimakreemi
250 gr maasikaid
1,5 dl tuhksuhkrut
0,5 dl apelsinimahla
2 spl zhelatiini
 
Vahusta mascarpone juust pehmeks vahuks ja sega kohupiimaga. Tee maasikatest ja tuhksuhkrut toormoos. Sega mascarpone-kohupiima massiga. Sulata zhelatiin apelsinimahlas ja sega täidisega.
 
Põhjad immuta endale sobiva mahla või piimaga.Kuna täidis tuli suht vedel siis panin biskviitpõhjale fooliumist ääre ja alles siis valasin täidise biskviitpõhjale. Siis asetasin koogi nii kauaks külma kuni täidis oli enamvähem tarretunud. Nüüd võtsin fooliumist ääred ära ja panin peale teise biskviitpõhja.
 
Külgedele ja martsipanipõhja alla panin sellist kreemi (Tänud Elina! :) )
2 dl 35% vahukoort
200 g paki vanillikohupiima (magusat)
 
Vahusta vahukoor, lisa kohupiim ja sega ühtlaseks.
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar