neljapäev, 20. mai 2010

Kodujuustu-singitäidisega kringel

Tainas:
25 g toasooja pärmi
2,5 dl käesooja piima
6 dl nisujahu
2 munakollast
0,75 dl õli
1 tl soola
2 tl suhkrut
1 tl paprikapulbrit
1 tl kuivatatud basiilikut

Täidis:
200 g Merevaiku
150 g riivitud juustu
200 g kodujuustu
200 g taist sinki
1 paprika (või kaks tomatit või 2 sl kappareid)
2 tl kuivatatud basiilikut või punet

Määrimiseks:
1 muna

Peale:
seesamiseemneid

Hõõru pärm 1tl suhkruga vedelaks. Lia piim ja pool jahukogusest, sega ühtlaseks tainaks. Lase 20-30 minutit soojas kohas räti all kerkida. Lisa eelkergitatud tainale ülejäänud 1 tl suhkruga segatud munakollased, sool, õli, paprikapulber, kuivatatud basiilik ja järelejäänud jahu. Sõtku seni, kuni tainas on sile ja siidine ning lööb kausi küljest lahti. Kata rätiga ja lase soojas kohas veel pool tundi kerkida.

Rulli tainas õhukeseks plaadiks. Määri peale toasoe Merevaik ja puista üle riivitud juustuga. Jaota sellele ühtlaselt kodujuust ning kuubikuteks lõigatud sink ja paprika. Puista üle basiilikuga. Keera pikuti tihedalt rulli, tõsta ahjuplaadile ning vormi kringikujuliseks või jäta kangiks. Keera otsad alla, et täidis välja ei voolaks. Lase räti all kerkida 20 minutit, määri pealt munaga ja puista üle seesamiseemnetega.

Küpseta ahjus 30-40 minutit. Kui sai kipub pealt liialt pruunistuma aga pole veel seest küps siis kata see lõpupoole fooliumiga. Võta ahjust ja lase rätiku all jahtuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar