Laupäev, 26. oktoober 2019

Õunakook


160 g jahu
1 tl küpsetuspulber
Sool
100 g sulavõid
2 spl hapukoort

4-5 õuna
1 muna
200 g hapukoort
150 g suhkrut
2 spl jahu

Sega omavahel 160 g jahu+1 tl küpsetuspulbrit ja sõelu kaussi,lisa näpuotsatäis soola.Eraldi anumas sega, 100 g täielikult jahtunud sulavõid+ 2 sl paksu hapukoort. Sega ühtlaseks ning lisa jahu, vormi palliks.

Pane taignapall toidukilesse ja vähemalt 30 minutiks külmikusse. 
Puhasta ja tükelda õunad ja valmista täidis( vaja läheb 4-5 keskmist õuna). Vahusta kergelt 1 
muna, lisa juurde hapukoort ja suhkur. Lisa jahu. Kata 22-24 cm koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja ääred võita kergelt üle. 

Võta külmast tainapall ja suru vormi põhja ja äärtele. Kata põhi õunaviiludega ja vala üle täidisega. Koputa vormi põhjaga paar korda vastu lauda,et täidis valguks alla. Küpseta 180 kraadi juures 45-50 minutit või kuni kate on kenasti kuldpruun. Valmis koogil lase vähemalt 30 minutit jahtuda, enne maiustamist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar