laupäev, 26. oktoober 2019

Mõnusad searibid

Üks imemaitsev ahjuribide retsept nami-nami'st. Meie perele 1 kilost ribidest küll ei piisanud...

1.5 kg  searibisid (u 2 ribiplaati) 
Marinaad:
200 g magusat tšillikastet (u 2 dl) 
1 dl  õlut
0.5 dl  sojakastet
2 tl riivitud ingverijuurt

Sul on vaja vaid ribiplaate, nii et turult ostetud paksult ribitükilt lõika ära kamar ja esimene pekikiht - ma jätsin umbes 1,5-2 cm jagu liha ribide kohale. Kui küpsetad ribisid ahjus, siis lõika ribid lahti. (Süte kohal grillimiseks on kergem ribiplaat terveks jätta ja peale küpsetamist lahti lõigata).
Sega marinaadiained omavahel. Lisa lahtilõigatud ribid, pööra neid marinaadis ja lase 3-24 tundi maitsestuda.
Küpseta ribisid 200-kraadises ahjus umbes 1,5 tundi, neid aeg-ajalt pöörates, kuni ribid on hästi pehmed ja mahlased ja küpsenud. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar