kolmapäev, 27. november 2019

Punutud sai basiilikupestoga

Ütlemata mõnus soolane sai, mis lauale panna.

Tainas:

13 g pärmi
2 dl vett
0,5 sl oliivõli
0,75 tl soola
2,25 dl nisujahu
3,5 dl täisteraspeltajahu

Täidis:
1 dl basiilikupestot
5 basiilikulehte
1 sl seedrimänniseemneid

Lahusta pärm käesoojas vees. Lisa õli, sool ja eelnevalt segatud jahud vähehaaval. Sõtku tainas, kuni see lööb kausi servast lahti. Lase rätiku all, soojas kohas, kerkida umbes tund aega.

Tõsta kerkinud tainas jahusele tööpinnale. Rulli nerinurgaks. Määri peale pesta. Puista peale basiilikulehed ja seedrimänniseemned. Rulli kokku pikemast küljest. Lõika rull pikuti keskel pooleks, kaheks pikaks ribaks. Näpi ribad otstest kokku ja põimi omavahel palmikuks. 

Tõsta küpsetuspaberiga voodertatud keeksivormi. Lase rätiku all kerkida umbes 20-30 minutit. Kui pesto on väga õline ja see kipub saiast välja voolama siis võib majapidamispaberiga liigset õli ära pühkida.
Küpseta ahjus 225 kraadi juures 20-30 minutit. Lase jahtuda vormis u. 5 minutit ning kummuta välja jahtuma.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar