neljapäev, 12. detsember 2019

Napoleon vene moodi

No nii.... See on üks on äge retsept. Kui keedukreemi tegemisega olen nüüd sina peale saanud, siis napoleoni taignad pole mul kunagi välja tulnud. Seda "õiget" retsepti otsides, sattusin netis ühe vene youtube´i video peale. Vaadates või kogust polnud mul kahtlustki, et see peab hea olema :D
Lisasin taignale ka viina, mis teeb taigna ekstra krõbedaks. Kreemi kogust suurendasin ka pooleteise kordseks. Meie perele meeldib kreemisem napoleon. Suhkru kogust omakorda vähendasin. Kui soovid magusamat kreemi siis saad seda lisada või vahustamise ajal.

Siit see retsept siis tuleb :)

Taigen:
750 gr. jahu
600 gr. võid
2 muna
1 tl. soola
1,5 sl. äädikat
3 sl. külma viina
200 ml külma vett

Kreem:
1,5 l. piima
250 gr. suhkrut
6 muna
180 gr. jahu või 60 gr. maisitärklist
480 gr. võid

Samm sammult juhised (allpool ka link videole)
1 samm
Tee kiire lehttaigen. Pane kaks muna kaussi. Lisa 1 teelusikas soola ja 1,5 supilusikat äädikat ning viin. Lisa 200 ml jääkülma vett ja sega hästi. Pane kauss külmkappi.

2 samm
Sõelu 750 grammi jahu lauale. Riivi 600 grammi külma võid  jahu sisse, segades aegajalt.

3 samm
Tee jahu-või segu sisse auk ja vala vedelik sinna sisse. Ära sõtku tainast. Vaid voldi taigna nurgad üksteise peale, moodustades taignale kihte.

4 samm
Tee taignast ruut ja pane toidukilesse. Pane külmikusse vähemalt kaheks tunniks või üleöö.

5 samm
Tee kreem. Sega potis poolteist liitrit piima ja 250 grammi suhkurt. Kuumuta keskmisel kuumusel kuni suhkur on sulanud.

6 samm
Vahepeal sega munad jahu või maisitärklisega. Lisa jahu-muna segule aeglaselt kuum piim, pidevalt segades. Pane pott tagasi pliidile ja kuumuta segu keskmisel kuumusel, pidevalt segades, kuni kreem pakseneb. Võta pliidilt ära.

7 samm
Lisa 30 grammi võid ja sega kuni see on sulanud. Vala kreem kaussi ja aseta kreemi peale toidukile.

8 samm
Võta külmikust taigen. Jaga taigen viieks osaks. Sobib ahjuplaadile 30x40 cm ahjuplaadile.

9 samm
Pane oma töötasapinnale jahu. Rulli 1 taigna tükk õhukeseks ahjuplaadile sobivaks suuruseks. Rulli taignarulli ümber ja tõsta ahjuplaadile. Vajuta õrnalt küljed ahjuplaadi külge kinni. Lõika küljed sirgeks.

10 samm
Tee taignale kahvliga väikesed augud sisse. Küpseta 200-220 kraadises ahjus umbes 20 minutit kuniks kuldpruun.

11 samm
Pane valmis põhi jahtuma. Korda kuniks kõik taigen on küpsetatud.

12 samm
Küpseta ühte põhja kauem ja kasuta seda puruks koogi peal.

13 samm
Tee valmis kreem. Pane 450 grammi toasooja võid mikserisse. Vahusta heledaks vahuks.

14 samm
Lisa keedukreem supilusika kaupa vahustatud võile. Samal ajal koguaeg vahustades.

15 samm
Pane kook kokku. Pane esimene taignapõhi serveerimisalusele ja lisa 1/4 kreemist põhjale. Pane teine põhi kreemile peale, sile pool üleval pool. Lisa jälle  1/4 kreemist põhjale jne. Pane viimane põhi koogi peale ja kata nii põhi kui küljed kreemiga.

16 samm
Purusta viimane põhi tükkideks ja kata kook ja küljed puruga.

17 samm
Pane kook külmikusse vähemalt 4 tunniks, parim kui üleöö. Võta külmikust välja 1 tund enne serveerimist. Kooki on parem lõigata sakilise noaga.

Siin ka link originaal retseptile:
Napoleon cake Recipe - Russian Style Mille feuille

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar