pühapäev, 15. august 2010

Kirju koer

3 pk Selga küpsiseid
200 g võid
100 g tumedat šokolaadi (ca 70%)
400 g haput marmelaadi
2 sl kakaod
Rummiessentsi
Vajadusel tilgake piima

Et "kirjust koerast" saaks "kuri koer", tuleks "tainasse" lisada natuke rummi, konjakit või mõnd sobivat likööri.

Küpsised tuleb endale sobival meetodil purustada, kas siis köögikombainis, sõrmede vahel või läbi koti pudrunuiaga pekstes.

Või ja šokolaad sulatada, lisa kakao ja segada küpsisepuru ning muude lisanditega. Vajadusel võib lisada natuke piima, kui segu liiga kuiv on. Või kogust aga ei soovita kindlasti vähendada, sest see aitab koogil serveerimisel "kõvana" püsida.

Segu suruda paksemasse fooliumisse või küpsetuspaberisse jämedaks pulgaks ja jätta mõneks tunniks või siis üle öö külmikusse tahenema. Lõigata viilud ja lasta hea maitsta!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar