Krõbeda katte ja mõnusa mahlase sisuga küpsetis šokohoolikutele.
285 g võid
225 g šokolaadi, 60-70% kakao sisaldusega
90 g kakaod
1 spl. lahustuvat kohvi
400 g suhkrut
110 g muscavado või fariinsuhkrut (mida tumedam suhkur seda karamellisem maitse)
2 tl vanilliekstrakti
1 tl soola
6 muna (suurus L)
125 g jahu
Soolahelbeid, koogile peale puistamiseks
Valmista ette koogivorm suurusega 23 cm x 33 cm. Kuumuta ahi 180 kraadini.
Sega kokku hakitud šokolaad, 30 grammi kakaod ning lahustuv kohvi kuumakindlas anumas. Sulata või ning vala kuumalt šokolaadi segule. Lase šokolaadil sulada paar minutit. Sega vispliga segu läbi kuniks ühtlane.
Vahusta munad suhkrute, soola ja vanilliekstraktiga tugevaks vahuks (umbes 10 minutit). Edasi vahustades, lisa pisut jahtunud šokolaadi-või segu.
Sõelu vahustatud munadele 60 grammi kakaod ja jahu. Sega ettevaatlikult läbi kuniks tainas on ühtlane.
Vala tainas koogivormi ja küpseta 15 minutit. Võta kook ahjust välja ja löö koogivormi paar korda kergelt töötasapinna vastu kuniks pealispind praguneb (see aitab browniel ühtlasemalt küpseda). Raputa koogile peale pisut soolahelbeid.
Pane kook uuesti ahju ning küpseta veel 15 minutit või kuniks koogi ääred on küpsenud ja koogi sisse torgatud tikule jäänud tainas pole vedel. Kook küpseb jahtudes veel pisut.
Võta brownie ahjust ja jahuta.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar