reede, 3. veebruar 2017

Šokolaadi-fondant ehk laavakook

Veel üks fondanti retsept ottojamesi.ee blogist. Siin retseptis on vähem jahu kui eelmises ja tundub, et seda on raskem nö. üle küpsetada. Minul tulid igatahes väga hästi välja :)
       
  • 200 g 76% tumedat šokolaad       
  • 200 g võid
  • 50 g nisujahu
  • 75 g suhkrut
  • 4 tk muna
  • 1 näpuotsatäis meresoola
  • Vormide määrimiseks umbes 10 g võid
  • Vormidesse puistamiseks umbes 50 g küpsetuskakaod
  •  
    Alusta nii, et määrid sufleevormid õrna kihi võiga kokku, seejärel puista üle küpsetuskakaoga. Ülejääk raputa välja ning aseta külmikusse.

    Aseta vesi potis keskmisele kuumusele, lõika või ja šokolaad kuubikuteks ning sulata veevannil.

    Samal ajal vispelda kokku munad ja suhkur (umbes 2 minutit).Võta sõel ja vispelda munasegu hulka ka sõelutud jahu.

    Kui šokolaadi-või segu on kokku sulanud, vispelda see munasegu hulka. Alusta väikesest kogusest (muna karastamine), et munasegu üle ei kuumeneks ning seejärel lisa ülejäänud ja sega korralikult kokku.

    Vala segu vormidesse nii, et nad on ääreni täis või pisut vähem ning aseta sügavkülma tahenema minimaalselt 3-ks tunniks.

    Kui vormid on tahenenud aseta ahi ülalt-alt kuumutusega 225 °C peale ning küpseta vorme 12-14 minutit (sõltub ahjust), kuni keskelt on just ära kadunud viimane vedel ala.

    Eemalda vormid ahjust ning lase 1 minut jahtuda.

    Eemalda noaga mööda äärt liikudes kook vormi seinte küljest ning pööra taldrikut peal hoides vorm tagurpidi.

    Dekoreeri tuhksuhkru või küpsetuskakaoga ning paku kõrvale jäätist või värskeid marju. Head isu!

    PS! Fondante saab sügavkülma ette teha. Lihtsalt võta nad enne küpsetamist pool tunnikest enne toa temperatuurile sulama.

    Kommentaare ei ole:

    Postita kommentaar