laupäev, 28. jaanuar 2017

Mandli-dacquoise kohupiimakreemiga

Seekordne retsept on pärit OM 2016 detsembri numbrist. Väga mõnus kreemine ja mitte üleliia magus kook.

Põhjad:
6 munavalget
150 g. suhkrut
30 g. kakaod
150 g. mandlijahu

Kreem:
5 lehte (10 g.) želatiini
500 g. paksu, kreemjat kohupiima
400 ml vahukoort
1 dl suhkrut
1 tl vanillipastat
300 g. terveid külmutatud vaarikaid

Kuumuta ahi 175 kraadile, soovitavalt kasuta pöördõhurežiimi. Vooderda kaks ahjuplaati küpsetuspaberiga ja joonista kummagi peale 23 cm. läbimõõduga ring. Vahusta munavalged pehmeks vahuks ning hakka supilusika kaupa suhkrut lisama. Vahusta, kuni segu on läikiv ja suhkur sulanud. Sega omavahel kakao ja mandlijahu, sega õrnalt munavalgevahu sisse. Pane segu 1 cm avaga pritskotti ning joonista spiraalsed kettad mõlemale paberile. Võib ka vaba käega kettad teha :)
Küpseta 10-15 minutit, kuni käega puutudes on pind veel kergelt pehme - mitte kõva! Põhjad on ahjust võttes üsna pehmed, ära siis ehmata. Jahtudes muutuvad nad kõvemaks.
Samal ajal valmista kreem.

Kata želatiinilehed veega ja leota külmas vees 10 minutit, pigista kuivaks. Sega kausis kohupiim suhkru ja vanillipastaga. Vahusta koor. Sulata želatiin ja kalla kohe peene nirena kohupiima sisse, vispliga kiirelt segu segades. Sega õrnalt juurde vahukoor. Vooderda 23 cm lahtikäiva koogivormi sein küpsetuspaberiga. Aseta vormi põhja üks koogipõhi ja kata poole kreemiga. Lao peale vaarika ja kata ülejäänud kreemiga, tasanda. Peale suru teine koogipõhi ja aseta viieks tunniks kuni üleöö külma tarduma.

Serveerides raputa kook üle tuhksuhkru või kakaoga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar