neljapäev, 31. august 2017

Quiche Lorraine ehk singi-koorepirukas

Selline tõhus koorene ja kõhtu täitev pirukas. Retsept pärit toidutare.ee´st.

Põhi:
3 dl jahu
150 gr või
0,5 tl sool
2 sl vesi

Kate:
3 tk muna
3,5 dl vahukoor
1 suur sibul
0,5 tl sool
2 dl riivjuust
200 gr peekon

Haki külm või jahuga. Lisa vesi, sõtku kiiresti tainaks ja aseta tunniks külma. Rulli tainas ümmarguseks kettaks ning aseta vormi põhja ja äärtele. Torka kahvliga tainapõhja mõned augud. Küpseta ahjus 225°C juures 10 minutit. Pruunista pannil sink ja sibul ning aseta eelküpsetatud põhjale. Klopi munad ja koor segamini ning maitsesta. Sega hulka riivjuust ja kalla segu pirukale. Küpseta ahjus 200°C juures 20-30 minutit, kuni pirukas on pealt helepruun. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar