kolmapäev, 26. detsember 2012

Toorjuustukook kondenspiimaga

Meie jõuluõhtu maiuspala :) Väidetavalt üks Toidutare.ee populaarsemaid retsepte ;)
Küpsetamisel oleneb palju, nagu ikka, küpsetusvormi suurusest. Retseptis olev aeg on antud 20cm läbimõõduga vormile. Suuremal vormil on küpsetusaeg lühem.
Järgmine kord teen põhja siiski digestive küpsistest. Selga omad tundusid liiga magusad olevat :)

100 gr võid
1 pk Selga kondenspiimamaitselisi küpsiseid

600 gr toorjuustu
3 muna
1 purk magusat kondenspiima

Purusta küpsised, lisa sulatatud või, sega segi ja pane koogivormi põhja. Suru lusikapõhjaga põhi tihedaks.

Vahusta toasoe toorjuust, lisa ükshaaval (toasoojad) munad, sega segi ja lisa kõige lõpus kondenspiim. Vala juustukoogi sisu koogipõhjale.

Küpseta 160-kraadises ahjus 70 minutit. Juustukook armastab küpseda tavapärasest niiskemas keskkonnas, mistõttu aseta küpsetamise ajaks ahju ka veega täidetud anum. Lase koogil esmalt ahjus jahtuda (lülita ahi välja ja jäta uks paokile) ning pärast toatemperatuurini tahenemist hoia kooki külmkapis. Maitseb kõige parem järgmisel hommikul külmkapist võetuna.

Serveeri maasika toormoosiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar