kolmapäev, 5. detsember 2012

Printsessitort Miiale

Miia 7-ndaks sünnipäevaks proovisin kätt erikujulise tordiga :)
Kahe tordi jaoks tegin kaks rullbiskviiti ja 3-kordse täidise koguse. Kõik oleneb muidugi kausi suurusest. Kõrge seelikuga nukule sai vormiks kasutatud lillepotti. Barbie'del on nii pikad jalad, et sobivat kaussi on tõeliselt raske leida.

Rullbiskviit:
4 tk suurt muna
100 g suhkrut                        
55 g jahu                        
50 g kartulitärklist                        
1 tl küpsetuspulbrit
Moosi
Valmista esmalt biskviit. Vahusta munad suhkruga hästi kohevaks ja heledaks vahuks. Sega jahu, kartulitärklis ja küpsetuspulber omavahel, siis sõelu munavahu peale ja sega õrnalt läbi.
Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile.
Küpseta 225-kraadises ahjus 7-8 minutit, kuni biskviit on pealt kuldne. Võta ahjust välja. (VÄGA OLULINE on biskviiti mitte üle küpsetada - siis on seda hiljem raske rulli keerata!)
Aseta puhas küpsetuspaberi leht lauale, puista peale veidi suhkrut. Kummuta ahjust väljavõetud biskviitplaat pahupidi puhtale küpsetuspaberile. Eemalda ahjus olnud küpsetuspaber ettevaatlikult biskviidi küljest, siis aseta biskviidile tagasi ja lase jahtuda.
Lõika rullbiskviidist viilud ja vooderda nendega sobiv kauss.
Sisu:
250 gr mascarpone juustu
300 gr vaniljekohupiimakreemi
250 gr maasikaid
1,5 dl tuhksuhkrut
0,5 dl apelsinimahla


3 spl zhelatiini
Vahusta mascarpone juust pehmeks vahuks ja sega kohupiimaga. Tee maasikatest ja tuhksuhkrut toormoos. Sega mascarpone-kohupiima massiga. Sulata zhelatiin apelsinimahlas ja sega täidisega. Vala täidis rullbiskviidiga vooderdatud kaussi. Zhelatiini kogust ei peaks vähendama kuna nuku šarlotte sisse vajutamisel võib kook laiali vajuda. Lase šarlottel kindlasi üleöö külmikus taheneda.
Kreem:
2 dl 35% vahukoort
200 g paki vanillikohupiima (magusat)
Vahusta vahukoor, lisa kohupiim ja sega ühtlaseks.
Kummuta šarlotte sobivale lausele ja määri kreem noaga üle kogu šarlotte. Mässi sobiva nuku jalad toidukilesse. Nüüd suru nukk jalgadega koogi keskele. Kaunista vastavalt soovile.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar