laupäev, 27. oktoober 2012

Wok a la Kairi

Üks meie pere lemmikroogadest. Uskumatu küll, aga ka lapsed söövad meil seda hea meelega. Ettevalmistus on küll pisut aega nõudev, kuid tulemus on seda väärt ja enam tervislikumat toitu on raske välja mõelda.
Kasutage kindlasti värskeid toorained, külmutad köögivljadega pole maitsed kindlasti enam samad :) Ja jälgida tasub, et köögiviljad jääksid mõnusalt krõmpsud.

Vaja läheb:
2 keskmist brokkolit
1 keskmine lillkapsapea
2 suuremat porgandit
1 suvikõrvits
1 punane paprika
2 cm pikkune jupp ingverit
2 küüslaugu küünt
Kanafileed 400 gr.


Tükelda brokkol ja lillkapsas väikesteks õisikuteks. Viiluta porgandid tikkudeks ja suvikõrvits viiludeks. Punane paprika tükkideks.

Tükelda kanafilee ja pane endale meelepärasesse marinaadi pooleks tunniks seisma. Mina kasutan teriyaki marinaadi.

Prae kanafilee pannil kiiresti pruuniks.

Tükelda ingver ja küüslaugu küüned köögikombainis peeneks.

Vala suurele wok-pannile tilgake õli ja lisa küüslaugu-ingveri segu. Kuumuta pisut ja lisa porgandid. Sega kiirelt. Lisa brokkoli ja lillkapsa õisikud. Vala panni põhja pisut vett. Kuumuta 10 minutit. Lisa paprika ja suvikõrvits ning kana. Kuumuta kuniks suvikõrvits on pehme. Lisa wokile 3 spl. sojakastet ja sega.

Serveerides lisa hiina magus-teravat kastet. Ja naudi!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar