pühapäev, 28. oktoober 2012

Moskva saiad


Retsept Väikesest saiaraamatust :)

Tainas:
25 gr toasooja pärmi
100 gr võid
2,5 dl piima
1 muna
0,75 tl soola
1 dl suhkrut
8 dl nisujahu

Vanillikreem:
3 dl piima
3 sl jahu
2 sl mannat
2 muna
2 sl võid
3 sl suhkrut
3 tl vanillsuhkrut

Määrimiseks:
1 muna

Pealepuistamiseks:
Tuhksuhkrut

Kõigepealt valmista kreem. Selleks kuumuta piim auravaks. Sega omavahel jahu, manna ja lahtiklopitud munad; nirista vähehaaval hulka kuum piim, ise samal ajal pidevalt kloppides. Kuumuta segu madalal kuumusel, kuni see pakseneb. Maitsesta suhkrutega ja sega hulka või. Lase jahtuda.

Kuni kreem jahtub, valmista tainas.

Sulata kastrulis või, vala hulka piim ja kuumuta käesoojaks. Hõõru pärm vähese suhkru ja soolaga vedelaks, lisa käesoe või-piimasegu. Sega hulka ülejäänud sool ja suhkur, muna ja enamik jahust. Sõtku tainast seni kuni see lööb kausi servade küljest lahti. Lase soojas kohas räti all kerkida, 30-40 minutit.
Puista lauale pisut jahu, tõsta sinna tainas ja sõtku õhumullid välja. Rulli tainas lauale lahti ja lõika sellest terava noaga 20 ristkülikukujulist tükki. Tõsta iga tüki keskele kuhjaga supilusikatäis keedukreemi, keera tainanurgad vaheliti ja suru kergelt kinni. Tõsta saiad ahjuplaadile, kata rätiga ja lase veel 30 minutit kerkida. Määri saiad lahtiklopitud munaga. Küpseta ahjus 200 kraadises ahjus 15-20 minutit. Kuni saiad on kuldkollased. Puista jahtunult üle tuhksuhkruga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar