kolmapäev, 4. aprill 2012

Toorjuustukook šokolaadiga

Superhea mahlane juustukook!

170 g digestive küpsiseid
70 g võid
800 g Philadelphia toorjuustu
2,5 dl hapukoort
2 dl suhkrut
2 muna
1/2 tl vanillipulbrit või vanillsuhkrut
100 g 70% tumedat šokolaadi
175 g (1 karp) Milka toorjuustu kreemi

Purusta küpsised ning sega sulatatud võiga. Suru küpsisepuru küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm koogivormi põhja.
Mikserda toasoe toorjuust suhkru ja vanillipulbriga (või vanillisuhkruga). Mikserda juurde hapukoor ning ükshaaval munad. Vala 3/4 toorjuustusegust küpsisepõhjale.
Sulata veevannil šokolaad. Järelejäänud segule mikserda juurde toasoe Milka toorjuust ning kui segu on ühtlaselt helepruun, lisa ka sulatatud šokolaad. Vala segu vormis olevale toorjuustusegule ning tõmba noaga koogile siksakke, kuni tekib muster.
Küpseta 160 kraadi juures 1 tund 10 minutit. Küpsemisaja lõppedes keera kuumus maha ning jäta kook ahju tahenema.. Jahtunult aseta koogivormi peale toidukile või foolium ning hoia üleöö külmas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar