esmaspäev, 5. september 2016

Mojito juustukook

No, kellele siis ei meeldiks Mojito. See on huvitav retsept ja läheb kindlasti kordamisele, kas nimeks peaks just Mojito juustukook olema, see on juba omaette teema. Piparmündi maitse kadus siirupi keetmisel küll täitsa ära. Järgmine kord proovin teda lihtsalt peeneks hakituna sisse segada ja laimi mahla ärge kõike korraga sisse segage vaid maitske enne. Koogi maitse oli põnevalt karamelline. Aga siit see retsept tuleb siis :)

Põhi:
150 g Digestive küpsiseid
75 g võid

Siirup:
150 g Demerara suhkrut
100 g Fariinsuhkrut
4 dl vett
30 g värske mündi lehti
3 laimi riivitud koor

Toorjuustutäidis:
400 g toorjuustu
4 dl vahukoort
1 laimi riivitud koor
4 laimi mahl
8 želatiinilehte
2 sl valget rummi

Alustage siirupist.
  1. Pese hoolikalt laimid ning riivi  koor. Pane vesi suhkur, mündilehed ja 3 laimi riivitud koor kastrulisse ning kuumuta keemiseni. Keeda keskmisel kuumusel 20 minutit ning tõsta tulelt. Jahuta ning kurna siirup läbi sõela.
  2. Seni kuni siirupi keeb purusta küpsised ning sega sulatatud võiga. Suru segu 24-cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva vormi põhja.
  3. Pane želatiinilehed külma vette likku.
  4. Sega omavahel toorjuust, 4 laimi mahl ja 1 laimi riivitud koor ja valge rumm. Eralda siirupist väike osa, mida kuumuta pisut ja lisa paisunud želatiinilehed. Ülejäänud täiesti jahtunud siirup sega toorjuustu täidisega.
  5. Vahusta koor. Jahuta pisut želatiini-siirupisegu ning lisa ka see täidisesse. Kõige viimasena lisa vahukoor ja sega täidis korralikult läbi.
  6. Vala mass koogipõhjale ning aseta külmikusse vähemalt 5 tunniks, kuid veel parem kui see saab seal tarretuda üle öö.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar