laupäev, 9. jaanuar 2016

Tervelt röstitud lillkapsapea sinepi ja juustuga

See retsept on pärit jaanuarkuu OM numbrist. Ja õnnestus ülihästi.  Ise keedaksin siiski lillkapsast paar minutit enne ahju panemist, sest tunnist ei piisanud, et kapsapea juurika osa pehmeks oleks küpsenud. Aga samas minule meeldis ta krõmpsuna väga. Siiski küpsetasin 1,5 tundi retseptis oleva 1 tunni asemel.

1 lillkapsapea
1 purustatus küüslauguküüs
3 sl oliivõli
1,5 sl Dijoni sinepit
soola ja pipart

Katteks
Värsket hakitud peterselli
50 g riivitud parmesani
1 sl Dijoni sinepit
2 sl oliivõli

Eemalda lillkapsalt välimised lehed ja vajadusel lõika juureosa lamedamaks, et kapsast oleks võimalik püsti seisma panna. Sega omavahel küüslauk, sinep ja oliivõli. Lisa maitseks veidi soola ja pipart. Aseta lillkapsas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja määri sinepiseguga ühtlaselt kokku.

Küpseta 220-kraadises ahjus 1,5 tundi. Küpsust võid kontrollida noaga lillkapsa keskosasse torgates. Lillkapsas peab olema ka seest pehme. Kui lillkapsas hakkab liigselt pruunistuma siis kata pealt fooliumiga.

Valmista ette juustusegu. Selleks sega petersell, riivitud juust ja sinep ning oliivõli. Vajadusel lisa rohkem oliivõli. Määri saadud segu lillkapsale 10 minutiks kuni juust on sulanud ja kergelt pruunistunud. Serveeri soojalt, sektoriteks lõigatuna.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar