esmaspäev, 13. mai 2013

Külm kook toorjuustuga ehk jäätisekook

Seda kooki sai tehtud emadepäevaks ja osutus tõeliselt maitsvaks. Kook on üsna magus, serveerimisel sobiksid siia hästi erinevad suvised marjad. Retsept on võetud maikuu'13 OmaMaitsest.

240 g digestive küpsiseid
80 g võid
80g tumedat šokolaadi
700 g Philadelphia Milka toorjuustu
2 dl vahukoort
2 tl vaniljesuhkrut

Purusta küpsised. Sulata või ja šokolaad ning sega küpsisepuruga. Vooderda 24-cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi ja küljed küpsetuspaberiga ning suru küpsisepuru vormi põhja ning äärtele. NB! Tee põhi nii õhuke kui võimalik muidu on seda üsna raske lõigata.

Vahusta toasoe toorjuust kreemjaks. Vahusta teises nõus vahukoor kergelt vahtu, lisa edasi vahustades vaniljesuhkur. Sega 1/4 vahukoorest toorjuustuga ning sega hästi läbi. Lisa ülejäänud vahukoor ning sega spaatliga ettevaatlikult ühtlaseks. Vala täidis koogipõhjale. Kata kook kilega ning aseta 4-6 tunniks sügavkülma. Enne serveerimist laste koogil 15 minutit toatemperatuuril seista, eemalda ettevaatlikult koogiserv ning söö külmalt.

Lapsed ristisid selle koheselt jäätisekoogiks :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar