pühapäev, 30. september 2012

Ekleerid

Üks klassikaline retsept proovimise mõttes :)
Minul tuli sellest kogusesy välja 22 ekleeri.

Tainas:
115 g. võid
235 ml vett
125 g jahu
2  g soola
4 muna

Keedukreem
0,5 l piima
3 sl suhkrut
3 sl jahu
2 muna
90 g võid

Katteks
Sulatatud šokolaadi

Kuumuta ahi 230 kraadini.
Pane vesi ja või potti ja kuumuta keemiseni. Sega kuni või on täielikult sulanud. Vähenda kuumust ning lisa segule jahu ja sool. Sega kiiresti kuni segu hakkab poti külgedelt lahti lööma ja moodustub pall. Võta pott pliidilt ära. Lisa ükshaaval muna, sega korralikult igakord ühtlaseks. Pane tainas pritsi sisse. Tülle võiks olla mingi suurema otsaga. Arvesta, et tainas kerkib päris korralikult. Jäta suuremad vahed, et ekleerid hästi ahjus kuivada saaksid.

Küpseta 15 minutit 230 kraadises ahjus. Siis vähenda kuumusta 165 kraadini ja küpseta veel 20 minutit.

Vahepeal valmista keedukreem.
Kuumuta piim ja suhkur keemiseni. Sega munad ja jahu heledaks vahuks. Sega pisut jahtunud piima-suhkur segu muna segusse, samal ajal korralikult vispeldades, et segu tükki ei läheks. Aseta muna-piima segu uuesti pliidile. Kuumuta madalal kuumusel (NB! mitte keeta!) kuniks segu pakseneb. Võta pliidilt ja jahuta täielikult. Vahusta või. Sega muna-piima segu ja vahustatud või.

Süsti keedukreemi taignapritsi terva otsaga ekleeri sisse. Kasta ekleer sulatatud šokolaadi sisse. Lase külmikus taheneda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar