neljapäev, 11. oktoober 2012

Šokolaadifondant

Üks minu lemmikmagustoite. Šokolaad peab jääma seest vedel. Minul esimene kord ei õnnestunud. Kõik oleneb ramekinide suurusest ja ahjust. Aga maitse oli ka üsna pisut üleküpsenud koogi super. Seega retsept läheb kindlasti kordamisele.

Pildike minu pisut üleküpsenud fondantist ;)Kogus: kuuele - seitsmele

Koostis:
170 g tumedat šokolaadi
150 g võid
160 g suhkrut
75 g nisujahu
4 tk suurt muna
 

Valmistamine:
Määri nn ramekin-vormid hoolikalt võiga ning puista kakaopulbriga üle. Pane kõrvale.

 Sulata šokolaad ja või väikeses potis. Tõsta pott tulelt.
Klopi munad suhkruga kohevaks. Lisa sulašokolaadi-või segu ning vahusta elektrimikseriga veel 5 minutit.

 Sõelu juurde jahu ja vahusta veel 2 minutit.
Kalla segu ettevalmistet vormidesse.
Küpseta 180kraadises ahjus umbes 10-12 minutit. Jälgi küpsemise ajal kooke!!!

Kummuta taldrikule ning serveeri kohe. Peale võid puistada tuhksuhkrut, kõrvale sobib veidi pehme vaniljejäätis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar