esmaspäev, 9. aprill 2012

Shokolaadi-laimikook Margarita-kreemiga

Selle koogi retsept on võetud Nigella viimasest eesti keeles ilmunud raamatust Köök.
Ma pole vist tema retseptides kunagi pettuma pidanud ja nii ka seekord. Tõeliselt mõnus kook. Lastele on kreem ehk natukene liiga hapu, kuid kook ise viib keele alla nii suurtel kui väikestel :)

Kook:
150 g tumedat šokolaadi
150 g pehmet maitsestamata võid
6 muna
250 g suhkrut
100 g jahvatatud mandleid
4 tl parima kvaliteediga sõelutud kakaopulbrit
1 laimi koor ja mahl

Kreem:
60 ml laimimahla (võib-olla ka poes müüdav mahl)
1 sl tequilat
1 sl Triple Seci' või Cointreaud
75 g tuhksuhkrut
250 ml vahukoort

Eelsoojenda ahi 180 kraadini. Kata 23 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja määri küljed võiga.

Sulata šokolaad ja või veevannis ühtlaseks massiks ning pane segu jahtuma.

Vahusta muna ja suhkur, kuni mass on umbes kolmekordne.

Sega jahvatatud mandlid kakaoga ja sega mass ettevaatlikult munavahu hulka. Seejärel tee sama veidi jahtunud šokolaadi-võiseguga. Kõige viimasena lisa laimimahl ja -koor.

Vala tainas küpsetusvormi ning küpseta eelsoojendatud ahjus 40-45 minutit. Kook peab olema pealt kõva, kuid seest veel veidi vabisev.

Tõsta kook ahjust restile jahtuma. Kui esimene suurem kuumus on kadunud, mähi kook puhtasse käterätti, et pealiskiht ei muutuks liiga krõbedaks.

Kreemi tegemiseks sega suures kausis kokku laimimahl, tequila ja apelsiniliköör, seejärel lisa neile vispli segades tuhksuhkur ja lahusta see vedelikus.

Klopi aeglaselt hulka vahukoor ning jätka vispeldamist, kuni saad kerge, õhulise segu.

Serveeri koos šokolaadi-laimikoogiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar