Muretainas:
5 dl jahu
1,5 dl tuhksuhkrut
Näpuotsatäis soola
180 gr külma võid
1 munakollane
1 sl külma vett
Sega omavahel jahu, tuhksuhkur ja sool.
Lisa või ja näpi purutaoliseks massiks. Sega munakollane ja vesi ning vala
purusegusse. Töötle ühtlaseks tainaks. Suru tainas lahtkäiva (26
cm) pirukavormi põhja ja servadesse, tee kahvliga täkked sisse. Hoia
sügavkülmas 10 minutit. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.
Rabarberikate:
400 gr rabarbereid3 sl fariinsuhkrut
Munavalgekate:
4 munavalget1,5 dl suhkrut
Koori ja puhasta rabarberid. lõika
õhukesteks viiludeks. Sega suhkruga.Vala rabarberid taignale ja küpseta 200
kraadi juures 25 minutit. Samal ajal vahusta munavalged suhkruga kõvaks vahuks,
määri eelküpsenud koogipõhjale. Küpseta veel 10 minutit, kuni helekollase
värvuseni.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar