reede, 31. mai 2013

Pisarakook rabarberiga vol. 2 :)

Annan siia minu uuema versiooni rabarberi pisarakoogist, millel on minu lemmik muretaignast põhi ja mõnusalt kohe besee peal. Igatahes võib nüüd suvi tulla!

Muretainas:
5 dl jahu
1,5 dl tuhksuhkrut
Näpuotsatäis soola
180 gr külma võid
1 munakollane
1 sl külma vett


Sega omavahel jahu, tuhksuhkur ja sool. Lisa või ja näpi purutaoliseks massiks. Sega munakollane ja vesi ning vala purusegusse. Töötle ühtlaseks tainaks. Suru tainas lahtkäiva (26 cm) pirukavormi põhja ja servadesse, tee kahvliga täkked sisse. Hoia sügavkülmas 10 minutit. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.

Rabarberikate:
400 gr rabarbereid
3 sl fariinsuhkrut

 

Munavalgekate:
4 munavalget
1,5 dl suhkrut

Koori ja puhasta rabarberid. lõika õhukesteks viiludeks. Sega suhkruga.Vala rabarberid taignale ja küpseta 200 kraadi juures 25 minutit. Samal ajal vahusta munavalged suhkruga kõvaks vahuks, määri eelküpsenud koogipõhjale. Küpseta veel 10 minutit, kuni helekollase värvuseni.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar