esmaspäev, 13. mai 2013

Brita kook

Selle aasta suurt suve oodates sai tehtud Brita kook. Nagu ikka siis lisasin retsepti midagi ka enda poolt ;)

Põhi:
150 g. pehmet võid
125 g suhkrut (1,5 dl)
3 munakollast
110 g nisujahu (2 dl)
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl piima

Kate:
3 munavalget
1 tl vanillisuhkrut
25 g mandlilaaste

Vahele:
4 dl rõõska koort
300 gr. vanillikohupiima
250 g mascarpone juustu

Soovi korral kaunistamiseks:
Maasikaid
Tuhksuhkrut

Valmistamine:
Kõigepealt valmista põhi. Vahusta pehme või suhkruga kohevaks. Lisa edasi vahustades ükshaaval munakollased. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber. Lisa jahusegu vaheldumisi piimaga taignale ja sega ühtlaseks.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja määri tainassinna peale (parem kui teed seda märja käega siludes).
Nüüd valmista kate. Vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks. Määri ettevaatlikult ahjuplaadile eelmise taigna peale. Puista peale mandlilaastud.
Küpseta 175-kraadises ahjus 20-30 minutit, kuni beseekiht on kergelt kuldne ning alumine kiht käbi küpsenud.
Võta põhi ahjust välja ning lase jahtuda. Lõika kaheks ristkülikuks.
Täidiseks vahusta vahukoor pehmeks vahuks ning mascarpone eraldi nõus kreemjaks. Sega vahukoor, mascarpone ning kohupiim ühtlaseks kreemiks.
Aseta üks põhi serveerimisalusele. Kata pealt viilutatud maasikatega. Lisa peale kreem ja kata teise tordipõhjaga.

Pane tort serveerimiseni jahedasse. Vahetult enne serveerimist sõelu peale tuhksuhkrut ja kaunista mõne maasikaga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar