Põhi:
150 g Digestive küpsiseid
75 g võid
Siirup:
150 g Demerara suhkrut
100 g Fariinsuhkrut
4 dl vett
30 g värske mündi lehti
3 laimi riivitud koor
Toorjuustutäidis:
400 g toorjuustu
4 dl vahukoort
1 laimi riivitud koor
4 laimi mahl
8 želatiinilehte
2 sl valget rummi
Alustage siirupist.
- Pese hoolikalt laimid ning riivi koor. Pane vesi suhkur, mündilehed ja 3 laimi riivitud koor kastrulisse ning kuumuta keemiseni. Keeda keskmisel kuumusel 20 minutit ning tõsta tulelt. Jahuta ning kurna siirup läbi sõela.
- Seni kuni siirupi keeb purusta küpsised ning sega sulatatud võiga. Suru segu 24-cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva vormi põhja.
- Pane želatiinilehed külma vette likku.
- Sega omavahel toorjuust, 4 laimi mahl ja 1 laimi riivitud koor ja valge rumm. Eralda siirupist väike osa, mida kuumuta pisut ja lisa paisunud želatiinilehed. Ülejäänud täiesti jahtunud siirup sega toorjuustu täidisega.
- Vahusta koor. Jahuta pisut želatiini-siirupisegu ning lisa ka see täidisesse. Kõige viimasena lisa vahukoor ja sega täidis korralikult läbi.
- Vala mass koogipõhjale ning aseta külmikusse vähemalt 5 tunniks, kuid veel parem kui see saab seal tarretuda üle öö.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar