esmaspäev, 11. jaanuar 2016

Kapsapirukas

Olen juba üsna pikalt otsinud ühte head kapsapiruka retsepti ja tundub, et nüüd leidsin. Seekordne katsetus on pärit Kiilikese blogist. Väga, väga hea!!!

Tainas
250 gr võid/ küpsetusmargariini
1/2 tl soola
400 gr kohupiima
5 dl jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit

Panin kaussi jahu, soola ja küpsetuspulbri ning segasin läbi. Tükeldasin või jahu peale ja lisasin kohupiima. Mikserda taignakonksudega tainast niikaua kuni muutub puruks. Suru tainas kätega palliks ja pane 2 tunniks külmkappi.

Sellest taignakogusest saab kaks pirukat või siis ühe väga suure :)

u 1 kg kapsast
1 sibul
1 spl õli
200 gr suitsuliha
soola, pipart ,
2 puljongikuubikut
1,5 dl

lisaks 1 lahti klopitud muna


Kapsas peeneks viilutada/lõigata. Sibul hakkida ja suitsuliha kuubikuteks lõigata. Liha ning sibul praadida kuldseks. Lisada kapsas ja segada kuni enamus kapsast on saanud rasvaseks. Lisada soola ja pipart, puljongikuubikud ning nii palju vett, et kapsas põhja ei kõrbeks. Hautada kapsas parajalt pehmeks(võiks veidi krõmpsuv jääda - igal juhul pehmeks ei tohi lasta minna kapsal). Vajadusel võib vett veidi haaval lisada. Täidisel lasta veidi jahtuda enne kui taignale panna.


Tainas külmkapist välja võtta, poolitada ja üks pooltest piklikult lahti rullida. Ühele poolele lahti rullitud taignast täidis panna ja servadest u 3cm vabaks jätta. Need servad täidisele tõsta ja lahti klopitud munaga üle pintseldada. Teine pool lahti rullitud tainast üle täidise tõsta ja võimalusel servad piruka alla panna. Pirukas plaadi ühele poolele tõsta(kui kõrvale tuleb veel teine pirukas) ja pintseldada lahti klopitud munaga. Küpsetada 200 kraadises ahjus 30 minutit või kuni pealt kenasti kuldne.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar